The Tea Break Award - A teaszünet díj

by - Wednesday, November 08, 2017


Ginny kedvességének hála, hozzám is elért ez az újkeletű díjacska, amit Thea-nak köszönhetünk! Drága Ginny, köszönöm, hogy többek között rám is esett a választásod, nagyon jól esett, hogy valaki engem is jelölt a díjra, még így is, hogy egy ideje sajnos alig-alig írok a blogra. Nagyon becsülöm a blogos munkásságodat, és imádom követni a bejegyzéseidet, mert szépen és letisztultan tudsz írni, ráadásul olyan témákról, amik fontosak vagy épp érdekesek. Szóval kedves olvasók, ha eddig még nem tettétek volna, nézzetek be a GinnEase blogra, mert megéri!

Most pedig lássuk a díj szabályait:

1. Köszönd meg a jelölést annak, akitől kaptad a díjat, említsd meg és linkeld be a blogját. Másold be a szabályokat a bejegyzésedbe te is.

2. Mielőtt megválaszolnád a kérdéseket, illesz be egy idézetet, amiről azt gondolod, hogy a legjobban illik hozzád, jellemez téged.

3. Válaszold meg a 8 kérdést, amiket a téged díjazó blogger tett fel.

4. Írj újabb 8 kérdést, amiket majd a te jelöltjeid fognak megválaszolni.

5. Jelöld meg azokat a bloggereket a blogjaikkal együtt, akiket megjutalmazol a díjjal, s magyarázd meg pár szóval, miért pont rájuk esett a választásod.

+1. Kívánj valami szépet az általad díjazott bloggereknek.

"Tudom alszol, ha ébren volnál,
A csillagok közt barangolnánk,
Körbe néznénk, a felhők csúcsán,
Megszületnénk egymás ajkán."

1. Hogyan néz ki a jövőd a legvadabb álmaidban, ha a pénz és minden más nem lenne akadály?
Hát erről elég konkrét elképzeléseim vannak, sajnos talán kicsit túl konkrétak is. Először is, lenne egy csodaszép nagy kertes házam, ahol a férjemmel és a két kisgyermekünkkel élnénk. Plusz lenne egy corgi és egy shiba inu kutyusunk, mellette pedig egy cicánk, aki egész nap bent lustálkodna a házban.  Lenne egy lovunk is, akin tudnék lovagolni, ahogy (később) a gyerekek is. Én két diplomával rendelkeznék, végzettségemet tekintve pszichológus és biológus/valami hasonló lennék egyszerre, vagy ha nem, akkor pszichiáter. A családommal évente legalább egyszer elrepülnénk valami új helyre, és új élményeket gyűjtenénk. Továbbá lenne egy nyaralónk Portugáliában, a tengerparton, és egy valahol a hegyekben, mondjuk Svájcban. Ja és nekem lenne egy hatalmas szobám tele édes-sós popcornnal. 

2. Ha művész lennél, milyen stílusban, milyen eszközökkel dolgoznál és mit jelenítenél meg? 
(például agyagszobrász absztrakt stílusban)
Ha művész lennék, egész biztosan író lennék. (Még így is szeretnék egyszer az lenni, de művésznek egész biztosan nem fogom tartani magamat soha, mert nincs annyi tehetségem.) Leginkább szabadverseket és novellákat írnék, és valószínű, hogy a hétköznapi élet apró rezdüléseit, örömeit és bánatait venném művészetem alapjául. Képzőművésznek sajnos egyáltalán nem tudom elképzelni magam, ez a világ távol áll tőlem, annak ellenére, hogy mások alkotásaiban szívesen gyönyörködöm. Ami még közel áll a szívemhez, az a tánc, és ha táncművész lehetnék, egész biztos, hogy balettoznék. Az szerintem egy csodálatos módja az önkifejezésnek.

3. A hét melyik napját szereted a legjobban, és miért?
Technikailag a legjobban a szombatokat szeretem, mert akkor nem kell semmit sem csinálnom, és (többnyire) arra fordíthatom az időmet, amivel vagy akivel szeretek foglalkozni. Másik nagy kedvenc napom a szerda, mert bár ekkor van a leghosszabb napom az egyetemen, ilyenkor alszik nálunk a barátom, ami mindent felülír és automatikusan feldobja az egész napomat.

4. Mi a kedvenc képed jelenleg?
Nem szúrom be, mert lusta vagyok, de egyébként egy borzasztóan aranyos tacskó kutyus, akit a gazdija két kézzel tart az égbe, és ettől úgy néz ki, mint egy büszke minikolbász. Irtó cuki.

5. Mi életed legelső emléke?
Ez nagyon érdekes kérdés, én is többször gondolkodtam már ezen. Sosem jutott eszembe konkrét emlékkép, mindig csak benyomások és érzések merültek fel bennem, ezeket pedig nehéz szavakba önteni, de azért megpróbálom. Emlékszem arra, hogy milyen érzés volt a nappalinkban, a szőnyegen feküdni egy délután az iskolából vagy az óvodából hazaesve - az üvegasztal alá bújtam, és gyümölcsalakú gumicukor volt a kezemben, meg egy ceruza, amivel rárajzoltam a mandarin körvonalát az üveglap aljára. Szeptember lehetett, mert csodásan sütött a nap. Igazából érdekes, de a fény az, ami leginkább szerepel a kezdetleges emléktöredékeimben, például az is elég erősen él bennem, hogy milyen az, amikor az oviban az ablakon át beszűrődik a fény délután, és a barna szőnyegre vetül, ahol játszani lehetett.

6. Mi az a téma vagy témák, ami(k)ről rengeteget tudsz beszélni?
Hááát... filmek, könyvek, írás, sorozatok, kutyák, és kutyás meme-ek. Ezekről tényleg sokat tudok beszélni, de például a biológiáról és a pszichológiáról is, csak ezeket nem mertem odaírni, mert azért egyikből sincs olyan átható tudásom, mint amennyire szeretném.

7. Ha beöltöznél, mi/ki lennél farsangkor vagy következő halloweenkor? Szokásod megünnepelni ezeket és beöltözni?
Imádom a beöltözős bulikat és ezért a farsangot és a halloweent is kedvelem, bár egyiket sem ünneplem igazán elhivatottan. Ha a barátaimmal elmegyünk valahova bulizni, akkor beöltözök, ha nem, akkor nem. Egyébként nagyon szeretnék egyszer khaleesinek öltözni, szóval ez lenne a következő jelmezem.

8. Spoilerezzünk egy kicsit: Miről fog szólni a következő posztod, ha szabad tudni?
Hát valószínűleg arról a hatalmas tanácstalanságról, ami jelenleg az életem, mert szeretném kiírni, és szeretném, ha ti is elmondhatnátok a véleményeteket a dologról és tanácsokat adnátok nekem. Amúgy készülök egy "műhelyes" novellaszerűséggel is, meg valami izgi pszichós cikkel. Még nem tudom, hogy ez inkább szakmai segítség legyen (pl. arra gondoltam, hogy leírhatnám, milyen "ágai" vannak a pszichológiának, és ezekkel mit tudsz dolgozni) vagy csak egyszerű érdekességek, szóval ha van kívánságotok, jelezzétek nekem kommentben.

Én pedig csak egyetlen egy bloggert szeretnék nevezni erre a díjra, mivel úgy látom, hogy az általam kedvelt és olvasott blogok többsége már megkapta ezt a díjat, a visszaküldésnek meg nem látom értelmét. Szóval a jelöltem a Tea is a hug in a cup írója, aki csodálatos és érdekes blogot vezet, remélem szeretettel fogadja tőlem ezt a kis elismerést! Azt kívánom neked, hogy maradj mindig pozitív, és legyen kellő kitartásod minden olyan dologhoz, amit az életben véghez akarsz vinni. Merj álmodni, és aztán abból valóságot csinálni! :)

Az én kérdéseim pedig:

1. Mi motivál a blogod írásában?
2. Ha bárhol élhetnél a világon, hol élnél és miért?
3. Jelenleg elégedett vagy az életeddel?
4. Mit gondolsz a me too kampányról?
5. Mikor és miért sírtál utoljára?
6. Ha csak egyetlen egy szerettedet "tarthatnád meg", és a többitől örökre el kéne szakadnod, ki lenne az?
7. Mi az az öt dolog a mai napban, ami felvidított?
8. Inkább karrier vagy család?

Ha szeretnétek megválaszolni a kérdéseimet, a bejegyzés alatt egy hozzászólásban megtehetitek, én nagyon örülnék neki! :)

You May Also Like

4 comments